Twintigers op bromfiets verwonden vier agenten

Bericht van Het Belang van Limburg

Twee mannen van 23 en 24 jaar oud hebben zich stevig verzet bij een controle en arrestatie in Lanaken. Vier agenten raakten gewond en het interieur van de combi is vernield. Hun scooter had geen nummerplaats. De passagier was dronken en droeg geen droeg geen valhelm.

De twintigers reageerden erg agressief toen ze dinsdagavond rond 18.45 uur werden gecontroleerd in de Stationsstraat in Lanaken. Door de heftige reactie werd versterking opgeroepen om de mannen te bedaren. Maar dat leidde niet tot het gehoopte resultaat. De twintigers op de scooter bleven zich verzetten en ze spuwden naar de politie. De passagier had alcohol gedronken. De mannen hadden geen identiteitskaart bij en ze hadden geen documenten van de scooter op zak, die zonder nummerplaten rondreed. De weerspannige mannen hebben vier agenten verwond. De scooter werd getakeld en de twintigers moesten de politiecel in.

De verdachten worden uitgenodigd voor verhoor binnen de M-werking van politie Lanaken-Maasmechelen waar de parketmagistraat persoonlijk aanwezig zal zijn. Dit betekent dat na het verhoor onmiddellijk een maatregel kan worden opgelegd door het parket LImburg.

Related posts