Limburgs OMT-lid krijgt dreigbrieven

Bericht van 1Limburg.nl

Leden van het Outbreak Management Team (OMT) worden bedreigd. Ook viroloog en OMT-lid Marion Koopmans uit Steyl heeft de laatste tijd dreigbrieven en online intimiderende berichten ontvangen.

Dat zegt ze tegen NU.nl.

Strop
Koopmans zegt tegen de nieuwssite dat ze online zelfs berichten heeft gekregen met een afbeelding van een strop met daarbij teksten als ‘it’s waiting’ en ‘nog even’. De Limburgse viroloog bij het Erasmus MC in Rotterdam gaat daarom ook weer met de auto naar het werk en niet meer met de trein.

Mediaoptredens
De deskundige overweegt zelfs om te stoppen met mediaoptredens. “Het is een optie, ja. Maar als iedereen met een redelijk verhaal daarmee stopt, is dat ook niet goed”, zegt ze tegen de website. De leden van het OMT merken namelijk dat de bedreigingen toenemen als ze op televisie of in de krant iets hebben verteld over het coronavirus.

Diederik Gommers, hoofd van de intensivecareafdeling van het Erasmus MC, spreekt van ‘ernstige bedreigingen’. Verder zegt hij dat ‘een enkel OMT-lid’ sinds kort zelfs wordt beveiligd.

WHO
Koopmans is niet alleen lid van het OMT. Ze maakt deel uit van een internationaal onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, dat onderzoek gaat doen naar de herkomst van het coronavirus.

Related posts