Zestien miljoen voor renovatie viaduct E314

Bericht van Het Belang van Limburg

laams mobiliteitsminister Lydia Peeters heeft 16 miljoen euro vrijgemaakt voor de renovatie van het snelwegviaduct over de Maas in Boorsem. Er is ook 1,7 miljoen euro voor de volledige herinrichting van beide parkings aan de grensovergang Maasmechelen-Stein.

Het viaduct van de E314 in Boorsem is in 1971 aangelegd, en dat is er intussen aan te zien. Minister Lydia Peeters (Open Vld) heeft dan ook 16 miljoen euro uitgetrokken voor de renovatie. “Dit is een belangrijk project voor Limburg”, aldus de minister. “De renovatie moet zorgen voor een veiliger viaduct met meer rijcomfort voor automobilisten, en voor fietsers.”

Het viaduct over de Maas in Boorsem is een van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar een fietspad pal naast de snelweg loopt. “Om de veiligheid op en rond het viaduct te verhogen, ondergaat de brug een grondige renovatie. De vele pijlers komen aan bod, betonrot wordt opgespoord, de wandeltrappen naar de brug worden vernieuwd… Aan de indeling of de breedte van de rijstroken van de snelweg verandert niets. Wel krijgen de rijweg en de naastliggende fietspaden een volledig nieuwe toplaag in asfalt. Er komen ook nieuwe vangrails langs het volledige tracé en een grondig groenonderhoud van de bermen.”

Related posts