Nieuwe kleuterschool in Neerharen

Bericht van Limburgnieuws.be

Basisschool De Bolster in Neerharen maakt plannen voor een nieuwe kleuterschool. Die zal gebouwd worden op de speelplaats van het huidige kleuterschooltje aan de Keelhoffstraat. Dit perceel is gemeentegrond waardoor de gemeenteraad van Lanaken eerst haar goedkeuring moest verlenen. De gemeenteraad van 30 november ging unaniem akkoord met de bouw van een nieuwe kleuterschool op haar eigendom en kent aan de school een recht van opstal toe voor een periode van 50 jaar tegen een jaarlijkse opstalvergoeding van 25 euro.

Directrice Anja Coun: “We hebben echt nood aan een nieuwe kleuterschool. In de 1ste fase willen we een kleuterschool bouwen met 5 klaslokalen, een lerarenlokaal, een sanitair gedeelte en een overdekte speelplaats. We hopen in de loop van volgend jaar te beginnen. Mijn grootste wens is dan ook de nieuwe kleuterschool feestelijk te openen in september 2022. Binnen 10 a 15 jaar voorzien we ook een 2de fase. Dan willen we klaslokalen voor de lagere school bovenop de kleuterschool bouwen.”

De nieuwe kleuterschool in Neerharen zal 1.2 miljoen euro kosten. 70% hiervan wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. De overige 30%, om en bij de 360.000 euro, zal de school zelf bekostigen na jarenlang sparen.

Related posts