Poging tot inbraak in tien huizen op woonerf in Lanklaar

bericht van Het Belang van Limburg

Twee onbekende jongeren zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Lanklaar betrapt toen ze met hun wagen een woonerf opreden en alle voordeuren van de panden, die op een binnenplein uitgeven, gingen controleren.

De feiten speelden zich af in de Kersenweg tegenover een kerkhof. Een getuige op het terras van zijn huis zag hoe de jongeren te werk gingen. “Een wagen, komende uit Lanklaar-centrum, reed doelbewust het erf op”, zegt de getuige. “De wagen doofde zijn lichten. Twee jongeren stapten uit en controleerden met een zaklamp alle sloten van de tien woningen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Dat het allemaal vooraf afgesproken was, merkte ik aan de handelingen van de onbekenden. Elke jongere onderzocht vijf deuren. De operatie duurde maximaal twee minuten. Nog voor ik het telefoonnummer van de politie kon vinden, liepen de onbekenden terug naar hun wagen. Met gedoofde lichten verlieten ze het erf in de richting van de Rijksweg. Ik heb alle bewoners die op het erf wonen op de hoogte gebracht

Related posts