Auto’s van roekeloze chauffeurs in beslag nemen

Bericht van Het Belang van Limburg

Naast Heusden-Zolder gaat de politie ook in Genk en in de zone Beringen-Ham-Tessenderlo strenger optreden tegen roekeloze chauffeurs. Bestuurders die verkeersagressie vertonen, te snel rijden of geluidshinder veroorzaken, lopen vanaf 1 januari het risico dat hun wagen tijdelijk in beslag genomen wordt

In Heusden-Zolder werd al eerder een proefproject opgestart waarbij de wagens van straatracers in beslag genomen kunnen worden. Mét resultaat. “We hebben dit jaar 23 voertuigen in beslag genomen. Twaalf daarvan zijn uitgevoerd omdat de bestuurder geen rijbewijs of verzekering had, elf inbeslagnames gebeurden in het kader van het nieuw reglement waarmee we accurater kunnen optreden tegen gevaarlijk rijgedrag”, zegt commissaris Kris Janssen van de politie van Heusden-Zolder. “Omdat met dit project ook aangetoond is dat het zijn vruchten afwerpt, geldt het reglement voor onbepaalde duur.”

Related posts