Voorwaardelijke werkstraf ongewild schot A.T.

Bericht van Limburg24

Op 26 april 2019 raakte een man zwaargewond toen hij in Sittard door een lid van een speciale aanhoudingseenheid (BSB) van de Koninklijke Marechaussee in zijn arm werd geschoten. Dit gebeurde bij een aanhouding, waarbij – naar later blijkt – sprake was van een persoonsverwisseling. De officier van justitie eiste maandag voor de Militaire Kamer van de rechtbank in Arnhem een geheel voorwaardelijke werkstraf van 80 uur tegen de BSB-er, die vanwege zijn werk anoniem blijft.

De officier van justitie begon zijn requisitoir met de opmerking dat het hier om een bijzondere strafzaak gaat. Het slachtoffer werd vorig jaar aangehouden in een onderzoek van het Landelijk Parket. Bij de aanhouding loste de BSB-er die maandag terecht stond, een ongewild schot. De vermeende verdachte werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Later bleek dat zijn aanhouding onterecht was; hij had niets te maken met de strafbare feiten waar het onderzoek zich op richtte. De persoonsverwisseling wordt de BSB-er overigens niet aangerekend en valt buiten deze strafzaak.

Related posts