Koop een kerstbal en steun de solidariteitsactie Het warmste geschenk

Bericht van Limburgnieuws.be

Het afgelopen jaar moesten we samen de strijd tegen het coronavirus aangegaan. Hiervoor werden, en worden nog steeds, verschillende maatregelen getroffen die voor velen niet gemakkelijk waren.

“Nu de donkere wintermaanden van start gaan, kunnen we elkaars steun meer dan ooit gebruiken. Daarom zet de stad Sint-Truiden in samenwerking met enkele ondernemers de solidariteitsactie Het warmste geschenk op poten.”

Burgemeester Veerle Heeren: “Sint-Truiden is een warme, solidaire en gastvrije stad. Het voorbije jaar is voor niemand gemakkelijk geweest. Met de actie Het warmste geschenk willen we mensen die het moeilijk hebben een warme maaltijd aanbieden tijdens de eindejaarperiode. Iedereen kan vanaf nu één of meerdere kerstballen aan 5 euro per stuk kopen bij alle stadsdiensten en deelnemende handelaars. Met de opbrengst hiervan schenken we een lokale afhaalmaaltijd aan een kwetsbaar gezin. Op die manier kunnen ook zij genieten van een lekkere en gezellige (gezins)maaltijd.”

“Ook de horeca van Sint-Truiden heeft het door de coronamaatregelen moeilijker dan ooit. Tijdens de lockdownperiode bieden velen onder hen afhaalmaaltijden aan om toch een basisinkomen te ontvangen. Dankzij deze actie zal de geschonken maaltijd ook hen ten goede komen”, zegt schepen Jos Pierard.

Vanaf 7 december kan je bij alle stadsdiensten en bij de vele deelnemende handelaars één of meerdere kerstballen kopen aan 5 euro per stuk. De kerstballen kan je deponeren in het glazen geschenk op de Grote Markt. Op die manier toon je niet alleen je solidariteit, je kan er ook een leuke prijs mee winnen. Drop je kerstbal in het glazen geschenk, maak een selfie en deel je foto. De 10 winnaars winnen een Aan tafel-bon ter waarde van 50 euro en zo werkt jouw solidariteit aanstekelijk voor anderen.

Related posts