XL-teststraat MECC Maastricht ook ingezet voor vaccinatie

Bericht van 1Limburg.nl

De XL-teststraat bij het MECC in Maastricht, die dinsdag in gebruik wordt genomen, is ook voor grootschalige vaccinatie. Dat zegt Christian Hoebe van de GGD Zuid Limburg.

Mogelijk worden in januari al de eerste mensen ingeënt. De GGD gebruikt daarvoor mogelijk ook andere teststraten.

Vaccinatie
“Zeker bij de XL-teststraat bij het MECC in Maastricht is ruimte genoeg om zowel te testen als te vaccineren,” zegt Hoebe. “Het Ministerie heeft bepaald dat de zorgmedewerkers als eerste aan de beurt zijn. De plannen daarvoor worden nu gemaakt. Voor dit vaccin is er vriescapaciteit nodig en daar is dit een prima plek voor. Maar of na de zorgmedewerkers ook de rest van de Nederlanders hier wordt gevaccineerd, dat moet nog blijken.”

Related posts