Elektrische fietsen voor stadspersoneel Tongeren

Bericht van Limburgnieuws.be

De stad Tongeren heeft twee witte elektrische dienstfietsen, uitgerust met een dubbele draagtas en voorzien van het logo van de stad Tongeren, aangekocht voor de dienstverplaatsingen van het stadspersoneel.

Burgemeester Patrick Dewael: “De aankoop van de elektrische dienstfietsen kadert in het klimaatplan 2020-2030, waarbij veel aandacht gaat naar duurzame mobiliteit.”

In 2014 werden 4 witte dienstfietsen aangekocht. In 2015 kocht de stad Tongeren de eerste twee elektrische dienstfietsen aan. Nu komen er twee nieuwe elektrische fietsen bij.

De elektrische fietsen werden aangekocht bij Marco’s Vélo Shop in Tongeren. De kostprijs hiervoor is 4.598 euro. De fiets heeft een Li-Ion batterij met 2 000 oplaadbeurten. Hij is uitgerust met 8 versnellingen en heeft een autonomie van ongeveer 100 km.

Related posts