Provinciaal overleg na ongerustheid over toestroom van Nederlandse shoppers

Bericht van Het Belang van Limburg

De Limburgse gemeenten nemen vandaag nog geen maatregelen tegen kooplustige Nederlanders. Wel heerst er enige ongerustheid over een toestroom door de harde lockdown in Nederland. Gouverneur Jos Lantmeeters overlegt vandaag met de Limburgse burgemeesters of gezamenlijke afspraken nodig zijn.

Vandaag vindt rond 17 uur een overleg plaats tussen gouverneur Jos Lantmeeters en de Limburgse burgemeesters over hoe de verschillende gemeenten met een eventuele toeloop van Nederlandse bezoekers moeten omgaan. “In de vroege voormiddag staat er eerst nog een provinciaal crisisoverleg gepland, en ook de verschillende gouverneurs zullen nog samenkomen om te bekijken hoe we met de grensgevallen zullen omgaan”, zegt Lantmeeters. “Al denk ik dat er op dit moment nog niet veel reden tot ongerustheid is.”

Related posts