Nederlander met mondkapje geen groter risico dan Belg

Bericht van 1 Limburg

Burgemeester Johan Tollenaere van het Belgisch-Limburgse Maaseik is niet bang voor een invasie van Nederlanders nu in ons land een harde lockdown is ingevoerd.

Dat zei hij dinsdag in L1mburg Centraal.

Overtuigd van ernst
Nu niet-essentiële winkels in Nederland gesloten zijn, vrezen Belgische winkeliers dat Nederlanders massaal in België gaan winkelen. Dat verwacht Tollenaere niet: “Er is ook een oproep geweest om dat niet te doen.” Hij houdt er wel rekening mee dat er Nederlanders zijn die nu Belgische winkels gaan opzoeken. Maar niet massaal. “Ik denk dat mensen nu de ernst van de situatie ook meer inzien.”

Levens verweven
Volgens Tollenaere is Maaseik gewend aan Nederlanders in het dagelijks leven. “Wij leven met Nederlandse Limburgers samen. Nederlanders komen hier naar school, er zijn grensarbeiders, of mensen hebben een relatie over de grens.” Hij is niet bezorgd dat mensen de regels niet opvolgen die in België gelden.

Related posts