Heldhaftige begeleidster duwt kind opzij wanneer balk schoolbus doorboort

Bericht van het Belang van Limburg —————————-

De schoolbus met leerlingen van De Knappe Ontdekker in Eisden was ongeveer voor de helft gevuld. “Het is mijn dagelijkse route om vanaf de Koninginnelaan in Eisden de Kruindersweg op te rijden”, zegt de aangeslagen chauffeur van de schoolbus. “Op de Kruindersweg kom ik regelmatig een dubbeldekkerbus tegen. We passeren elkaar dan langzaam, want deze winkelstraat is niet erg breed. Op onverklaarbare wijze hebben we nu toch gebotst. Daarna ben ik uitgeweken naar rechts. Helaas ben ik dan tegen een schoenenwinkel gereden. Ik raakte de zonnewering.”

Winkelbediendes Georgia Tzouvlaki en Sofie Balcer van schoenenwinkel New Paris Londres hoorden plots een slag en rare geluiden: “De zonnewering boven onze etalage werd van de gevel gerukt. Een metalen balk van de zonnewering schoof dwars door de voorruit van de bus, richting zetels waar kinderen op zaten. De begeleidster heeft een kind net op tijd kunnen wegduwen. Anders had deze leerling wellicht de metalen balk tegen zich gekregen. Door het kind te redden heeft de begeleidster wel zelf verwondingen aan het hoofd opgelopen.”

Related posts