Straat herdenkt overleden bewoners met kerstboom

Bericht bam Het Belang van LImburg

Een drie meter hoge houten verlichte kerstboom met daarin foto’s van 26 overleden bewoners. Op die manier herdenkt de Melbeekstraat in Rapertingen de dierbaren die er niet meer zijn.

Al jaren is de Melbeekstraat terug te vinden in de top 10 van mooiste Hasseltse kerstbuurten. Ook dit jaar baadt de straat in het licht en zijn de kerstbomen er rijkelijk versierd. Alleen de kersthut, waar de buurt traditioneel kwam klinken bij een borrel, is er dit jaar om begrijpelijke redenen niet bij.

“Elk jaar proberen we iets nieuws of iets extra te doen in de kerstperiode. Maar net toen we wat in elkaar wilden steken, kregen we te horen dat de lockdown zou ingaan”, zegt mede-initiatiefnemer Michaël Punie. “Inwoners John en Marie-Thérèse Linters kwamen daarop met het idee om de overleden mensen van de laatste elf jaar te herdenken. Deze herinneringsboom geeft heel wat bewoners ook nog eens een reden om buiten te komen. Wie wil, kan tot hier wandelen en herinneringen ophalen. Al blijkt dat niet voor iedereen even gemakkelijk.”

Related posts