Het Begijnhof is de mooist versierde kerstbuurt van 2020

inwoners Begijnhof Sint Truiden

De voorbije weken gingen de buurtcomités in Sint-Truiden aan de slag om van hun buurt of straat een mooie kerstbuurt te maken. Alle buurten konden meedingen naar de titel van ‘mooiste versierde kerstbuurt’. Winnaar: Het Begijnhof.

De jury ging op pad langs de deelnemende buurten en beoordeelde de deelnemende buurten op hun samenwerking, gebruik van duurzame materialen, gezelligheid en originaliteit. Ze was unaniem in haar besluit. “Het Begijnhof is de mooist versierde kerstbuurt van Sint-Truiden 2020: de omgeving is warm, gezellig en origineel. Je hebt zin om hier te wandelen en je te laten verrassen door de leuke en creatieve versieringen.”

De tweede prijs gaat dit jaar naar de Waterstraat in Velm. Zij maakten meer dan 200 houten kerstbomen van paletten. De derde prijs is voor de Boomgaardenstraat, die laat zien hoe je met verschillende materialen , mooie en duurzame kerstbomen kan bouwen.

Behalve de titel, krijgt het Begijnhof ook een gratis straat- of buurtconcert van een Truiense muziekgroep tijdens hun eerstvolgende activiteit.

Related posts