Inwoners en stadsbestuur steunen goede doelen en lokale ondernemers

Hamont-Achel

Als coronasteunmaatregel werkten alle politieke partijen binnen de stad samen een plan uit dat op de gemeenteraad van mei werd goedgekeurd. Het stadsbestuur steunde handelaars met een ondernemerspremie en inwoners in de vorm van HApplausjes.

Om de koopkracht te verhogen konden inwoners drie HApplausjes – waardebonnen van elk vijf euro – besteden bij lokale handelaars die tijdens de eerste coronagolf dienden te sluiten.

Deze bonnen waren drie maanden geldig, van augustus tot oktober.

“De coronacrisis treft ons allemaal nog steeds, maar de meest kwetsbaren het felst. Daarom konden inwoners kiezen om de waarde van één of meerdere bonnen te schenken aan enkele door de stad uitgekozen lokale goede doelen. De inwoners van Hamont-Achel doneerden in totaal 973 HApplausjes, wat neerkomt op een bedrag van 4.865 euro. Voor de toekenning hiervan selecteerde het stadsbestuur volgende lokale goede doelen: Sint Vincentius afdeling (1.500 euro), vzw ’t Kietelt (2.500euro), voor buurtrestaurant Buurteluur en dienstencentrum De Kring (865euro in de vorm van eetbonnen).

Wanneer buurtrestaurant Buurteluur en de verdeling van warme maaltijden bij dienstencentrum De Kring weer kan worden hervat, zal een aantal eetbonnen toegekend worden aan de meest kwetsbare inwoners.

Lokale handelaars ontvingen in totaal 35.068 HApplausjes en zo werd de lokale economie met 175.340 euro gesteund. Getroffen ondernemingen en zelfstandigen, die niet verplicht gesloten werden, maar een aanzienlijk omzetverlies hadden, konden ook een premie aanvragen van maximum 750 euro. Het stadsbestuur heeft in totaal voor 63.000 euro aan premies uitgekeerd ter ondersteuning van de Hamont-Achelse ondernemingen.

bron: Limburgnieuws.be

Related posts