ZOL neemt Ziekenhuis Maas en Kempen over

De naam op de gevel was al enkele dagen aangepast, maar sinds 1 januari is het ook officieel: Ziekenhuis Maas en Kempen wordt een campus van Ziekenhuis Oost-Limburg. “Maar het basisaanbod blijft behouden in Maaseik

Met 3.920 werknemers, 380 artsen, 1.024 bedden en een omzet van een half miljard euro is Ziekenhuis Oost-Limburg sinds vrijdag het grootste ziekenhuis van Limburg. Op 1 januari nam het ZOL immers ZMK in Maaseik over, dat voortaan door het leven gaat als ZOL Campus Maas en Kempen. Toch is het volgens directeur Erwin Bormans en Tom Arts, voorzitter van de raad van bestuur, nooit de intentie geweest om de grootste te zijn. “In de eerste plaats willen we onze dienstverlening verbeteren”, zegt Arts. “Op juridisch en economisch vlak betekent deze fusie dat het ZOL twee ziekenhuizen uitbaat, met campussen in Genk, Lanaken en Maaseik. Maar die twee ziekenhuizen blijven wel elk hun erkenning behouden.”

Bericht van Het Belang van Limburg

Related posts