Veiligheid overwegen in Limbricht en Born verbeterd

ProRail heeft vorig jaar mooie stappen gezet in het verbeteren van de verkeersveiligheid op de spoorlijn tussen Sittard en Born. Drie overwegen zijn beveiligd en bij een vierde is het zicht op aankomende treinen flink verbeterd.

De spoorlijn tussen Sittard en Born is bestemd voor goederentreinen die in de haven van Born goederen komen laden en lossen. In de bebouwde kom van Limbricht en Born rijden de treinen stapvoets, maar ook hier geldt dat het oversteken van onbeveiligde overwegen extra risico’s met zich meebrengt. De overwegen, waarvan twee in Limbricht en één in Born, zijn nu uitgerust met lichten en spoorbomen. Daarmee wordt het wegverkeer voortaan tijdig gealarmeerd als er een trein wil passeren. Bij de onbeveiligde overweg op de Michiels van Kessenichstraat in Limbricht is de veiligheid verbeterd door het zicht op het spoor te verbeteren.

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt ProRail aan het verbeteren van de veiligheid van overwegen in heel Nederland. Indien mogelijk worden onbeveiligde overwegen in samenwerking met de wegbeheerder opgeheven, beveiligd of vervangen door een ongelijkvloerse kruising zoals een tunnel of een viaduct.

Bericht van Limburg24.nl

Related posts