Europa bespreekt vandaag hoe dicht onze grenzen mogen

Europa bespreekt vandaag hoe het de uitbraak van de besmettelijkere varianten van het coronavirus de kop kan indrukken. Ons land vraagt toestemming om tijdelijk de niet-essentiële reizen te verbieden, met de krokusvakantie in het vooruitzicht. Helemaal dicht mogen de grenzen niet. De vraag is alleen nog hoe breed de kier mag zijn.

Want terwijl in veel Europese landen de derde coronagolf lijkt aan te breken, blijft ons land het voorlopig goed doen. Een nieuwe import van het virus via reizigers is wat de overheid absoluut wil vermijden. Zeker met de krokusvakantie op komst – die van vorig jaar zit nog vers in het geheugen. Een massale terugkeer van reizigers uit skigebieden in Frankrijk, Italië of Oostenrijk, dat ziet België niet zitten. “Wij leggen op tafel dat het in Europees verband mogelijk moet zijn om tijdelijk een stop van niet-essentiële reizen af te kondigen”, klinkt het op het kabinet van De Croo.

Lees het hele bericht op : HBVL.be

Related posts