Gratis UiTPAS voor elke Hasselaar

Vanaf 12 februari ligt er een gratis UiTPAS te wachten op elke Hasselaar. Met deze pas kan je punten sparen bij activiteiten om ze vervolgens om te zetten in leuke voordelen. Bij aanschaf krijg je er ook nog een aantal welkomstvoordelen bovenop.

Hasselaren zijn al langer fan van de UiTPAS: inwoners konden daarmee gratis een bezoek brengen aan de Japanse Tuin, Abdijsite Herkenrode, het Jenevermuseum en het Hasseltse Modemuseum. Daarnaast kregen gebruikers korting bij tal van vrijetijdsactiviteiten zoals voorstellingen in het cultuurcentrum, van lokale verenigingen en bij bepaalde (sport)evenementen.

“Nu kiezen we voor een nog sterkere, vernieuwde werking”, zegt schepen Joost Venken en schepen Habib El Ouakili. “De naam blijft hetzelfde en als gebruiker krijg je nog steeds een mooi vormgegeven fysiek pasje maar daarachter steekt een hele nieuwe filosofie. Waar de oude UiTPAS weinig meer was dan een kortingpasje is het nu een volwaardig instrument om alle Hasselaren te laten deelnemen aan het zeer ruime vrijetijdsaanbod in onze stad.”

Om dat ruime aanbod zo vlot toegankelijk mogelijk te maken, zal de UiTPAS gebruikers op tal van manieren stimuleren om op ontdekking te gaan in Hasselt en daarbuiten.

“Het kortingensysteem vervangen we door een spaarsysteem. Telkens wanneer je deelneemt aan bepaalde cultuur-, sport- of andere vrijetijdsactiviteiten en je je kaart scant, spaar je een punt. De gespaarde punten kunnen op hun beurt ingeruild worden voor gratis tickets bij andere activiteiten maar ook leuke extra’s of cadeautjes. Niet alleen in Hasselt maar bij deelnemende initiatieven verspreid over meer dan dan 60 steden in Vlaanderen.”

De nieuwe UiTPAS neemt alvast een vliegende start Vanaf 12 februari kan je al op een vijftiental plaatsen in Hasselt ermee terecht.

Het aanbod aan partners wordt de volgende maanden bovendien stelselmatig uitgebreid. “Denk aan sportclubs of vrijetijdsverenigingen. Onze clubs en verenigingen zijn van of spelen op topniveau. Heel wat Hasselaren hebben dat al ontdekt. Toch willen we die verbinding extra versterken en eventuele drempels naar een lidmaatschap wegwerken.”

“Om die drempels zo laag mogelijk te houden, kiezen we resoluut voor een inclusieve werking. Hasselaren die het financieel moeilijk hebben, kunnen een UiTPAS met kansentarief aanvragen. Die ziet er hetzelfde uit als een reguliere UiTPAS maar geeft automatisch aan de kassa recht op 80 procent korting bij deelname aan een activiteit van een UiTPAS-partner. Wie er recht op heeft, moet dus niet zelf om een korting vragen. Zo voorkomen we stigmatisering bij het gebruik. Want élke Hasselaar heeft recht op vrijetijdsbeleving.”

Schepen voor Participatie Dymfna Meynen verwacht dat de nieuwe UiTPAS zal leiden tot een sterkere dynamiek in de wijken.

En wat met de leuke voordelen? De pas bevat een aantal welkomstvoordelen. Zo staan er drie gratis spaarpunten op je kaart, krijg je een gratis zwembeurt in Kapermolen en een gratis gadget bij het Huis van het Kind. Op vertoon van je kaart heb je ook gratis toegang tot Modemuseum Hasselt, Jenevermuseum, Japanse Tuin en Abdijsite Herkenrode. Bovendien spaar je ook een punt telkens als je één van deze locaties bezoekt. Ook niet-Hasselaren kunnen een UiTPAS aankopen voor vijf euro. Zo kan iedereen die in Hasselt deelneemt aan het vrijetijdsaanbod, punten omruilen voor leuke voordelen.

De nieuwe UITPAS is vanaf 12 februari kosteloos af te halen in onder meer ’t Scheep, Visit Hasselt, Bibliotheek Hasselt-Limburg en Rap op Stap. Meer info via http://www.uitinhasselt.be/uitpas

Related posts