Britse variant treft Sint-Truiden

Kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden, waar liefst 54 coronabesmettingen zijn vastgesteld, is met zekerheid getroffen door de Britse variant. Dat heeft labo-onderzoek bevestigd. In totaal legden in drie getroffen Truiense scholen al zeker 66 leerlingen en leerkrachten een positieve test af.

Begin deze week gingen in Sint-Truiden de eerste alarmbellen af. Enkele leerlingen en leerkrachten van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden lieten zich testen nadat ze symptomen van Covid-19 vertoonden. Die stalen, een tiental, kwamen terecht in het commerciële medische labo LKO-LMC in Sint-Truiden. Uit eerste onderzoek van deze stalen bleek al dat een bepaald gen ontbrak (de zogenaamde S-dropout, red.), wat wijst op een hoge virale lading en dus mogelijk op de Britse variant. Om zeker te zijn, werd een aantal van die stalen doorgestuurd naar het laboratorium voor Moleculaire Diagnostiek van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. “Uit die verdachte stalen van het LKO-labo die suggestief waren voor de Britse variant hebben we er lukraak drie uitgekozen voor verder onderzoek”, zegt Brigitte Maes, klinisch bioloog van het labo in Jessa. “Dankzij de techniek van sequencing kunnen we nu met zekerheid zeggen dat het voor die drie stalen gaat om de Britse variant.”

Lees het hele bericht op: hbvl.be

Related posts