Leger stuurt medisch personeel om te helpen testen in Sint-Truiden

Defensie stuurt medisch personeel naar Sint-Truiden om zaterdag te helpen bij de massale testing op de Britse variant. De vraag kwam van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.

Tien ambulanciers en twee verpleegkundigen zullen op zaterdag 23 januari 2021 de hele dag worden ingezet om samen met de andere medische diensten ter plaatse massaal mensen te testen, dat meldt Defensie in een persbericht. Hoofddoel is een verdere verspreiding van de Britse variant van het coronavirus in de kiem te smoren.

Leerlingen, leerkrachten en hun ouders van verschillende scholen waar de Britse variant van het virus intussen de ronde doet zullen de hele dag getest worden in een sportzaal van de stad Sint-Truiden. Met deze snelle inzet van medisch personeel wil Defensie haar paraatheid om het land te helpen in deze gezondheidscrisis nog eens bewijzen. “Ik wil het defensiepersoneel uit de grond van mijn hart bedanken om na al die maanden nog altijd meteen klaar te staan om te hulp te schieten waar onze steun wordt gevraagd”, aldus minister van Defensie Ludivine Dedonder. “Defensie heeft haar rol als strategische reserve voor ons land meer dan ooit bewezen tijdens deze ongeziene gezondheidscrisis, en zal die rol blijven spelen zolang haar hulp nodig is om ons land uit deze crisis te helpen.”

Lees het volledige bericht op : www.hbvl.be

Related posts