Bezorgdheid in Limburg: gouverneur overlegt over extra maatregelen

Gouverneur Jos Lantmeeters is momenteel in overleg met federale en Vlaamse instanties. Op tafel ligt een tijdelijk verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar in Noord-Limburg, misschien wel in heel Limburg.

Eerstelijnszone Noord-Limburg waar in Lommel en Hamont-Achel recente uitbraken waren op scholen. Dat gaat over de gemeenten Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel. Na de recente uitbraak in twee vestigingen van de Achelse school ‘De Achelier’ wordt cc Michielshof in Achel al ingericht voor bijkomende testcapaciteit. (foto)

LEES OOK. Superverspreider op Lommelse middelbare school Provil: 120 leerlingen in quarantaine

“Het is niet uitgesloten dat dat verbod misschien zelfs uitgebreid wordt tot heel Limburg”, bevestigen meerdere bronnen. “Het is nu uit den boze om kinderen uit verschillende scholen te mengen. Die opvang zal in het geval van een verbod per school moeten gebeuren.”

Afgelopen donderdag heeft gouverneur Lantmeeters een gelijkaardige beslissing genomen voor de gemeenten van Eerstelijnszone Haspengouw. Tot en met 12 februari zijn daar alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan 13 stopgezet. Daar gaat om Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom, Heers, Wellen, Borgloon en Alken.

Lees het hele bericht op HBVL.be

Related posts