Cannabisplantage van ruim 900 plantjes opgeruimd

In de Schanzestraat in Rijkel heeft de lokale recherche van de politie Kanton Borgloon donderdag een wietplantage ontmanteld. Het gaat om zo’n 900 plantjes.

De speurders van de lokale politie van Borgloon vielen in de vroege ochtend binnen in het leegstaande huis in Rijkel, Borgloon. In de woning stond een grote in werking zijnde cannabisplantage. Er stonden meer dan 900 planten. Tijdens de inval werd een persoon van Albanese nationaliteit gearresteerd. Later op de dag ging de politie van Borgloon over tot een bijkomende arrestatie van een Nederlander uit Tongeren. De civiele bescherming kwam ter plaatse om bijstand te verlenen voor het ontmantelen en vernietigen van de plantage.

De twee verdachten werden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die liet de twee in de gevangenis in Hasselt opsluiten. Het onderzoek wordt door de lokale recherche van de politie Kanton Borgloon voortgezet. jcrIets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 (drugsmeldpunt Belgisch Limburg).

Related posts