JAC opent vestiging in ontmoetingscentrum Bree

In februari opent een achtste JAC in Limburg de deuren in het ontmoetingscentrum in Bree. Hulpverlener Lisa wordt het gezicht van de nieuwe vestiging. Elke woensdag kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar bij haar terecht met al hun welzijnsvragen.

“We zijn ongelofelijk tevreden wanneer lokale besturen van jongerenwelzijn een prioriteit maken”, zegt Koen Albregts, co√∂rdinator van JAC Limburg. “Stad Bree koppelde aan die intenties ook middelen. Daardoor kunnen we samen een plek in de stad voorzien waar jongeren een gesprek met een professionele hulpverlener kunnen aanknopen.”

“Corona drukt ons met de neus op de feiten: hulpverlening on- en offline zijn belangrijk. Het virus en de maatregelen maken jongeren eenzaam, angstig en onzeker. We zagen globaal een stijging van liefst 31% van de hulpvragen ten opzichte van 2019 en bereikten 1600 jongeren. Tijdens de pandemie vinden ze vlot de weg naar de beveiligde chatomgeving op jac.be. Tegelijkertijd is het belangrijk om te investeren in plekken waar ze naartoe kunnen gaan voor hulp.”

“Jongeren in onze regio hebben nood aan een plek waar ze op een heel toegankelijke manier terecht kunnen met al hun vragen of bezorgdheden. Dit is nu meer dan ooit zo belangrijk”, zegt schepen Katja Verheyen. “Ik ben dan ook erg blij dat we hier in Bree samen met het JAC de handen in elkaar hebben kunnen slaan.”

Schepen Mario Knippenberg: “Onze Breese jeugddienst kent een lange traditie van werken op maat van jongeren. Sinds 2019 kwam het Huis van het Kind erbij, met een online portaal en een moderne ontmoetingsplaats voor alle Breese kinderen, jongeren en ouders. Het inloopmoment van het JAC in Bree, in het Ontmoetingscentrum, waar ook de jeugddienst gelegen is, zorgt ervoor dat we nog meer drempelverlagend kunnen werken en verder inzetten op psycho-sociaal welzijn.”

Jongeren zijn welkom elke woensdag van 9 u tot 17 u. Door de coronamaatregelen werkt Lisa voorlopig enkel op afspraak. Daarnaast kunnen jongeren elke werkdag bij het JAC terecht via mail, telefoon, beeldbellen en chat.

INFO
JAC Bree
Kloosterstraat 13
3960 Bree
011 85 00 05
www.jac.be

Over JAC Limburg
Het JongerenAanbod van CAW Limburg (JAC Limburg) is er voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Zij kunnen er terecht met al hun welzijnsvragen. Het JAC helpt hen face-to-face in de 8 vestigingen (Bree, Genk, Hasselt, Lommel, Maasmechelen, Peer, Sint-Truiden en Tongeren) en per mail, telefoon, beeldbellen en chat.

Bron Limburgnieuws.be

Related posts