Rellen aangekondigd in centrum Sittard vrijdagavond

Bij de gemeente Sittard-Geleen en de politie zijn signalen binnengekomen dat er vrijdagavond mogelijk ongeregeldheden gaan plaatsvinden in het centrum van Sittard.

“Als overheid doen we alles wat in ons vermogen ligt om dit te voorkomen en te stoppen. De politie bereidt zich voor en zal in groten getale zichtbaar zijn in de stad. Uiteraard wordt er ingegrepen als dat nodig is”, schrijft de gemeente Sittard-Geleen.

In de hele gemeente Sittard-Geleen is een noodverordening van kracht en mag preventief gefouilleerd worden. In de noodverordening zijn een aantal bepalingen opgenomen. Worden die overtreden? Dan kan dat de betrokkene een boete opleveren van 4.350 euro of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden. Veroorzaakte schade aan andermans eigendommen kan worden verhaald, bijvoorbeeld door beslag te leggen op loon en goederen.

Na de ongeregeldheden rond het intreden van de avondklok hebben meerdere groepen inwoners zich spontaan verenigd om eventuele relschoppers tegen te houden. De gemeente Sittard-Geleen wijst er met klem op dat het aan de politie is om de openbare orde te handhaven. Als inwoners hier toch een actieve rol in nemen, kan dit leiden tot situaties waarin behulpzame inwoners strafbare feiten plegen. De politie zal hier, onder het gezag van het Openbaar Ministerie, tegen optreden. 

Wilt u als inwoner een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw directe omgeving? Meld u dan aan bij het plaatselijke buurtpreventieteam. Ziet u strafbare feiten of verdachte situaties? Meld deze dan via 112 of Meld Misdaad Anoniem.

Bron: Limburg24.nl

Related posts