Aangekondigd protest blijft uit

Een indrukwekkende politiemacht moest voorkomen dat relschoppers Maasmechelen kort en klein zouden slaan, maar ingrijpen bleek niet nodig. Ook elders in de provincie bleef het vrijdag rustig.

Via sociale media waren er oproepen geweest om in verschillende Limburgse steden op straat te komen en te protesteren tegen de coronamaatregelen. De initiatiefnemers wilden dit doen in navolging van protesten in Nederland, die ontaardden in stevige rellen en plundertochten. De gemeentebesturen in ons land wilden daarom geen enkel risico nemen. Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) had een nultolerantie aangekondigd, en o.a. Genk, Maaseik en Hasselt hadden ook de nodige voorbereidingen getroffen om de protesten te verhinderen en in te grijpen indien nodig.

Lees het hele bericht op hbvl.be

Related posts