Politie Carma arresteert nog drie tieners die oproepen tot geweld

De politie van de zone Carma heeft nog drie minderjarigen opgepakt die opriepen om geweld te gebruiken tijdens een aangekondigde protestactie afgelopen zaterdag in het centrum van Genk. Die kwam er niet. Eerder deze week werden nog al eens twee tieners in hetzelfde kader opgepakt.

Eerder pakte de politie van De zone Carma twee minderjarigen op die opriepen om zaterdagavond te protesteren in het centrum van Genk. Een 15-jarige uit As mocht na verhoor beschikken. Een 14-jarige uit dezelfde gemeente verscheen voor de jeugdrechter. Afgelopen weekend werden er nog eens drie tieners opgepakt. Het gaat om een een 15-jarige en een 16-jarige uit Genk en een 16-jarige uit As. Twee van de drie tieners zijn voorgeleid. De derde werd gearresteerd. In de oproepen die ze lanceerden werd expliciet aangedrongen op gewelddadig protest en voor het aanbrengen van beschadigingen.

Lees het hele bericht op HBVL.BE

Related posts