Brand in appartementencomplex Weert

Zondag rond 20.10 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een keukenbrand in een appartementencomplex aan de Schaekenstraat in Weert.

De meldkamer schaalde meteen op en stuurde de brandweer met twee blusvoertuigen naar het brandadres. Toen de brandweer aankwam, was de brand al uit en stond één persoon buiten met brandwonden aan de handen. Het slachtoffer werd ter plekke verzorgd door het ambulancepersoneel. De persoon met brandwonden werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis van Weert overgebracht. Verder raakte er niemand gewond. 

De brand ontstaat doordat de vlam in de pan sloeg, waarna ook de afzuiging vlam vat. Er verspreidde zich veel rook in het trappenhuis. De brandweer ventileerde het trappenhuis en controleerde of er rook in de overige appartementen aanwezig was. Dit bleek flink mee te vallen. Stichting Salvage komt naar het brandadres om hulp te verlenen namens alle brandverzekeraars. De woningbouwvereniging wordt ook gevraagd te komen om het voorval toe te lichten.

Lees dit bericht en meer berichten met Nederlands Limburgs nieuws op Limburg24.nl

Related posts