Honderden carnavalspakketten voor het goede doel

De Maastrichtse stadscarnavalsvereniging De Tempeleers deelt carnavalspakketten uit aan ruim 450 gezinnen die het niet zo breed hebben.

De vereniging heeft de pakketten met andere carnavalsverenigingen en het liefdadige Elisabeth Strouvenfonds samengesteld.

Sjariteit
“Het devies van de Tempeleers is ‘Plezeer & Sjariteit’ (charité ofwel liefdadigheid, red.). Carnaval is veel meer dan drie dagen feest. Het gaat ook om het omkijken naar mensen die het minder makkelijk hebben, en zeker dit jaar waarin het feest niet door kan gaan vanwege corona”, zegt woordvoerder Odin Wijnhoven van de Tempeleers. “Door de inspanning van het Vastelaovendvierend volk van Mestreech en de deelnemende carnavalsverenigingen kunnen we mensen die wel willen, maar dat financieel niet kunnen, toch een beetje bij carnaval betrekken.”

Lees ook: Tóch geen stadsprins in Maastricht

Goede doelen
Stichting de Gouwe krijgt 165 pakketten met onder meer knutselmateriaal en ballonnen. De stichting helpt mensen uit Maastricht en het Heuvelland die het sociaal-economisch moeilijk hebben.

Er zijn ook 1111 pakketten verkocht. Met de opbrengst zijn weer 222 pakketten aangeschaft voor Quiet Community, een organisatie die zich inzet voor mensen die in armoede leven.

Tenslotte gaan vanuit de opbrengst van het Zate Hermeniekeskonkours 2020 nog 66 pakketten naar De Zonnebloem, die activiteiten organiseert voor mensen met een lichamelijk beperking.

Lees dit en andere berichten op 1Limburg.nl

Related posts