Schedelbreuk en bekkenbreuk door glijpartijen

In de meeste Limburgse ziekenhuizen steeg het aantal spoedgevallen door valpartijen op de gladde ondergrond niet. Enkel in Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk en Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik zagen ze meer breuken dan normaal. “In beide ziekenhuizen samen zijn er een tiental mensen met breuken binnengekomen”, zegt woordvoerder Jurgen Ritzen. “Het is dus opmerkelijk drukker. Het ging van kneuzingen of een polsbreuk, maar ook iemand met een bekkenbreuk en zelfs een schedelbreuk.”

Spiegel

Ook Ida Slootmaekers (88) uit Lanaken kwam ongelukkig ten val. “Ik ga iedere namiddag een wandeling doen in het park Uilenspiegel”, vertelt de kranige dame die verzorgd werd in het Genkse ZOL. “Daar ben ik op een gladde plek uitgegleden en heb ik mijn pols gebroken. Ik zag andere mensen wandelen, dus ik dacht dat het veilig was. Maar het pad was helemaal bevroren: de Uilenspiegel was net een spiegel. En daar lag ik. Ik heb het geluk gehad dat er mensen passeerden, die de ziekenwagen hebben gebeld. Het is een wandelroute, dus daar hadden ze toch moeten strooien? Dat ga ik zeker aan de burgemeester laten weten. Helaas is het mijn rechterpols die gebroken is, dus ik ga hulp moeten inroepen. Ik kook nog altijd voor mezelf, maar dat zal nu even niet gaan.”

Lees het hele bericht op hbvl.be

Related posts